speaker-photo

ROOT IMPERIAL

Duo artist

Root Imperial kickar igång Furudal Forest Festival feber

Välkommen till en konsert av Root Imperial i vårt magiska uterum i skogen. Första av en serie korta upplevelser som ska säkert ge mersmak till Furudal Forest Festival som äger rum den 20 augusti. I tider då vi går tillbaka till det nya normala, med risk att gå tillbaka till skyndsamhet och ytlighet, skapar vi en motrörelse en så kallad ”slow festival”. Tyngdpunkten ligger på att bekanta sig, mötas och ta sig tid för samtida musik och kultur som inte uppmärksammas så mycket på landsbygden, kombinerat med natur, berättelser och historia. En trygg festival, alkohol- och drogfri, där alla är välkomna.

Root Imperial är ösiga rockblueser, stämsång och nya popdängor i äldre versioner. Duon är långt ifrån nybörjare när det gäller rootsmusik - tunga slideriff och släpande munspelslick blandas med flitiga flirtar till folkpop-genren med catchy melodier och texter med punsh.

Duon består av gitarristen Moa Brandt och munspelaren Elin "Luffar Lo" Öberg, båda kända från rootrockbandet Among Lynx.

Vi upptäckte Elin av en slump en mörkt helg i november, när hon var vår gäst i Supermånen samt Oddis Öga.  Till vår stora förvåning hörde vi plötsligt underbart munspel från den mörka skogen: magisk! Vi är stolta över att hon kommer tillbaka till oss med sin Duo. En riktigt uppvärmare till Furudal Forest Festivalen. Båda är bandmedlemmar i Among Lynx som vi bjöd in till ett grymt framträdande den 20e augusti!

Lördag 23 april 2022

Tid: kl 16.00 – 17.00

Plats: Näsets Marcusgård, magiska uterum. Uterummet är under taket, men vid dåligt väder kommer konserten att äga rum inomhus på stora vinden

Spännande tilltugg och dryck finns att köpa