speaker-photo

HISTORIER FRÅN DALARNA

Duo artist

Spöklika berättelser i skogen med Historier från Dalarna och Hälsingland

 

Efter succén med Hälsingland startade Robert Fors och Fredrik Bäck i januari en podcast om landskapet Dalarna och dess historia/historier. Verkliga händelser och livsöden blandas med folktro och spökhistorier, vi får möta farliga väsen och kallblodiga mördare, men också lära oss mer om äldre tiders folktro och skrock.
Jätteroligt och spännande tycker vi! Därför bjuder vi in de båda historikerna för att få höra spännande berättelser om Dalarna, framförallt Ore och Orsa finnmark! Följ med på en oförglömlig resa genom ett mytomspunnet landskap kring en sprakande eld.

Välkommen till en berättelse upplevelse av Historier från Dalarna i vårt magiska uterum i skogen. Den andra av en serie korta upplevelser som ska säkert ge mersmak till Furudal Forest Festival som äger rum den 20 augusti. I tider då vi går tillbaka till det nya normala, med risk att gå tillbaka till skyndsamhet och ytlighet, skapar vi en motrörelse en så kallad ”slow festival”.  Tyngdpunkten ligger på att bekanta sig, mötas och ta sig tid för samtida musik och kultur som inte uppmärksammas så mycket på landsbygden, kombinerat med natur, berättelser och historia. En trygg festival, alkohol- och drogfri, där alla är välkomna.

Lördag 7 maj 2022

Tid: kl 16:00 – 17:00

Fika finns att köpa.
Insläpp från Kl. 15:30
Pris: 100 kr per person.